Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Susret gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića i Paramhans Swami Mahešvarananda – Vishwaguruđjia u riječkom centru “Joga u svakodnevnom životu”

Tijekom međunarodnog seminara Joge u svakodnevnom životu, a pod vodstvom autora sustava Njegove Svetosti Paramhans Swami Mahešvaranande – Višvaguruđija, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović posjetio je riječki centar ‘Joge u svakodnevnom životu’ i susreo s ovim svjetski poznatim učiteljem joge.

Tijekom susreta gradonačelniku je predstavljen Višvaguruđijev projekt OM Ašram, najveća građevina na svijetu u obliku drevnog simbola Om, a koja je dio “OM Vishwa Dip Gurukul“ obrazovnog i istraživačkog centra u Jadanu, Rajasthan, Indija.

Vishwaguruđi je ujedno pozvao gradonačelnika na skorašnje svečano otvorenje OM Ashrama, što će zasigurno biti jedan od najvećih događaja u Indiji.
U razgovoru gradonačelnik se osvrnuo na uspješnu dugogodišnju suradnju Udruge ‘Joga u svakodnevnom životu’ s Gradom Rijeka. U Rijeci se po sustavu ‘Joga u svakodnevnom životu’ joga vježba više od 30 godina, a udruga `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka već desetu godinu zaredom sudjeluje u projektu ‘Rijeka-zdravi grad’, besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Vishwaguruđi je gradonačelniku poklonio svoju knjigu ‘Sustav Joga u svakodnevnom životu’, kao i nedavno izdanu monografiju “Golden Jubilee” koja slikovito prezentira njegov neumorni humanitarni rad u proteklih 50 godina diljem cijelog svijeta, a gradonačelnik Filipović je darivao Vishwagurujia monografijom grada Rijeke.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest