Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Skupština Povijesne postrojbe Trenkovi panduri: Vladimir Potnar ostaje na čelu udruge

Povijesna postrojba „Trenkovi panduri“ može se i u prošloj godini pohvaliti stalnom aktivnošću pa su tako imali 30 aktivnosti i 3 radne akcije, a obilježili su i 16 godina svoga postojanja. U prošlih 16 godina panduri bilježe 698 aktivnosti u Republici Hrvatskoj i 38 aktivnosti izvan granica Lijepe naše pa su tako gostovali u Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. Prošle godine su dobili nove pandurske odore, koje su izrađene zahvaljujući financijskoj potpori Grada Požege i Požeško slavonske županije, a uz izradu pandurskih odora krenuli su u izradu odore Franje baruna Trenka koja bi ove godine trebala biti završena.

Tajnik udruge Jure Šain predložio je plana rada za ovu godinu u kojoj planiraju sudjelovati na brojnim manifestacijama i obilježavanjima u zemlji a u planu je odlazak na vječno počivalište Franje baruna Trenka u Brno, gostovanja u BiH te odlazak u svibnju na 64. međunarodno vojno hodočašće u francuskom svetištu Lourdesu. Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća i plan rada. Slavenu Hruški i Marku Veselinu za 10 godina aktivnog rada uručena je zahvalnica S obzirom da je bilo riječ o izbornoj Skupštini, za predsjednika je ponovno izabran Vladimir Potnar koji tu funkciju uspješno obnaša već 16 godina. Tajnikom udruge ostaje Jure Šain, a blagajnikom Kristijan Perković.

Skupštini se obratio gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić koji je čestitao vodstvu udruge te iskazao svoje zadovoljstvo njihovim radom i promicanjem imena grada Požege diljem Hrvatske, kao i van njenih granica. Bila je to prilika i za obilazak novo uređenih prostorija udruge koje su sada prilagođene njihaovom radu i potrebama.

Jadrolinija

Pošaljite vijest