Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Sjajne 20. Klape va Mandraće

Klape va Mandraće

Jubilarno 20. izdanje popularne smotre klapa Klape va Mandraće je u Volosko privuklo brojnu publiku, a ionako prekrasan ambijent dodatno je zablistao dodatnim osvjetljenjem i scenografskim rješenjima. Bila to je noć za pamćenje, ne samo za ljubitelje klapske pjesme, već za sve one koji su večer odlučili provesti u ovom predivnom mjestu. Brojni turisti nisu propustili uživati u ambijentu i programu te ga zabilježiti svojim mobitelima i fotoaparatima, koji su cijelu večer “bili u pogonu”.

Odličan program, pod vodstvom nadahnutog Borne Šmera, započeo je pozdravom opatijskog gradonačelnika Fernanada Kirigina koji nije propustio smotri čestitati dvedeseti rođendan te darivati cvijećem idejnu začetnicu i organizitoricu ovog jedinstvenog događanja Irenu Radovanović. U tom trenutku Mandrać je zasjao punim sjajem i scenografskim rješenjima među kojima se isticao posebno sagrađen most, a sve popraćeno scenskim pirotehničkim efektima te dekorativnom rasvjetom pa je nerijedak komentar publike bio “da bi sve upravo tako trebalo ostaviti da zauvijek tako i bude”.

Na jubilarnom izdanju smotre, koja je jedna od rijetkih manifestacija klapskog izričaja na kojoj klape pjevaju isključivo a capella – dakle bez pratećih instrumenata, publici su se predstavili Klapa Senjkinje, Klapa Valdibora Rovinj – Rovigno, Klapa Žrnovnica, Klapa Teranke Pula, Klapa Lugarin Zagreb, Klapa Skalin Matulji i Klapa Škrljevo. Odlično raspoložena publika sve je nastupe popratila glasnim pljeskom i uzvicima odobravanja, a nerijetko su klape pozivane na dodatni bis, što samo po sebi govori o atmosferi i sinergiji izvođača i publike. Program je trajao skoro dva sata, a nakon otpjevane zadnje skladbe publika je ostala uživati u brojnim ugostiteljskim objektima, dok su se klape družile na after party-ju koji je potrajao do kasnih noćnih sati i na kojem nije nedostajalo zajedničkog pjevanja, upravo onako kako to klape i prijatelji znaju.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest