Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

​Sedmorica Riječana uhićena zbog zlouporabe droge, kupljenu drogu skladištili u vrtu

Riječ je o osobama koje policija sumnjiči da su organizirano, pod vodstvom 30-godišnjaka, više mjeseci kupovali i preprodavali razne vrsta droga na području riječke regije.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te drugim ustrojstvenim jedinicama ove Policijske uprave, proveli su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Riječ je o osumnjičenicima u dobi od 25 do 44 godina koje se sumnjiči da su organizirano, pod vodstvom prvoosumnjičenog 30-godišnjaka, više mjeseci kupovali i preprodavali razne vrste droga na području riječke regije.

Istraživanjem je utvrđeno kako je proteklih mjeseci 30-godišnjak kupljenu drogu skladištio u vrtu obiteljske kuće u Rijeci, a potom je prodavao šestorici osumnjičenih preprodavača, ali i drugim osobama, u unaprijed dogovorenim količinama.
Između ostalog, sumnjiči se da je u prosincu prošle godine prodao najmanje pet kilograma konoplje tipa droge drugoprijavljenom 39-godišnjaku koju je isti s ostalim osumnjičenicima prodavao trećim osobama.

Također se sumnjiči da je istog mjeseca prodao oko 100 grama droge kokain i 50-godišnjaku s područja Slavonije kojega je pak policija s tom drogom zatekla i kazneno prijavila.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage domova, vozila i drugih prostorija koje spomenuti koriste na području Rijeke gdje je pronađeno 284 grama konoplje tipa droge, 167 grama droge galaxy, 153,00 grama droge amfetamin, oko 117 grama droge kokain, kao i manja količina droge psilocibin gljive.
Uz to je pronađeno par digitalnih vaga, više tisuća eura za koje se smatra da su stečeni prodajom droge te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem  kaznenih djela zlouporabe droga.


Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, svi navedeni osumnjičenici su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu. Šestorica osumnjičenika su i predani pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Jadrolinija

Pošaljite vijest