Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rijeka domaćin završnice natjecanja Sportskih igara mladih

Rijeka i Split ove su godine domaćini završnice Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije u Europi koja se ove godine održava 27. put zaredom. Glavni je cilj ove manifestacije uključiti što više djece i mladih u amatersko bavljenje sportom.

Manifestacija se u Rijeci održava od 25. do 29. srpnja, a sudionici pristigli iz cijele Hrvatske natječu se u graničaru, atletici, odbojci i odbojci na pijesku.

Finale natjecanja u graničaru održano je u Dvorani mladosti, a podršku mladim sportašima došao je dati i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji je i dodijelio medalje najuspješnijim natjecateljima u atletici i ekipama u graničaru.

„Drago mi je što su se Sportske igre mladih vratile u Rijeku, grad bogate sportske tradicije i velikih sportskih imena, grad koji je iznjedrio mnoge naše olimpijce. Sport je svakako važan segment u razvoju svakog djeteta. Osim što je dobar i izuzetno važan za zdravlje, rast i razvoj, odličan je i za druženje i stjecanje socijalnih vještina. Zato je važno iskoristiti ove igre kako bismo svi zajedno prenijeli tu poruku i podržali bavljenje sportom kod djece“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Sportska natjecanja u sklopu manifestacije traju od siječnja do kolovoza, a sudionici imaju priliku besplatno sudjelovati u natjecanjima u deset sportova – mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku, graničar i utrka na 60 metara. Natjecanje se održava u svim hrvatskim županijama i unatoč tome što je riječ o amaterskom sportu, natjecanja su organizirana na profesionalnoj razini i to pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva turizma i sporta i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nakon Rijeke natjecanje se nastavlja u Splitu, gdje će se od 4. do 9. kolovoza održati natjecanja u malom nogometu, košarci, rukometu, stolnom tenisu, tenisu i šahu.

Jadrolinija

Pošaljite vijest