Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Raspisan Natječaj za sufinanciranje izrade projekta solarne elektrane za kućanstva

Građani Slavonskog Broda od danas, 28. kolovoza, pa sve do 18. rujna 2023., mogu se prijaviti na Natječaj za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u kućanstvu. Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama očekuje se na jesen ove godine, a Slavonski Brod želi pomoći zainteresiranim građanima kako bi se na vrijeme pripremili za navedeni javni poziv i ostvarili pravo na državnu subvenciju.

Prijavitelji kroz Natječaj mogu ostvariti:

  • Sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u iznosu od 80%, kojim će on za nositelja prijave iznositi 85 EUR (640,43 HRK);
  • U slučaju interesa uspješno ocijenjenog prijavitelja, punu podršku u prijavi na nadolazeći javni poziv FZOEU za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane, a što uključuje administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme.

Grad Slavonski Brod osigurao je sredstva za sufinanciranje izrade 30 glavnih projekata. Prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju i predane su u roku, bodovat će se temeljem kriterija raspisanih u tekstu natječaja. Rezultati Natječaja bit će objavljeni u roku od 15 dana od zatvaranja natječaja.

Za više informacija, možete se obratiti na sljedeće e-mail adrese i telefonske brojeve:

Sve informacije o dokumentaciji potrebnoj za prijavu na natječaj, kao i načinu prijave, nalaze se na POVEZNICI.

Jadrolinija

Pošaljite vijest