Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Računalna prijevara: 56-godišnjak oštećen za više od 8000 eura prilikom kupnje bicikla putem interneta

Kaznenim djelom računalne prijevare oštećen je 56-godišnji hrvatski državljanin prilikom kupnje električnog bicikla putem interneta.

Naime, 56-godišnjak je na internetu pronašao oglas o prodaji električnog bicikla po povoljnoj cijeni te je kontaktirao putem aplikacije navodnog vlasnika. Pri tome je vjerujući nepoznatoj osobi,  na njezino traženje poslao svoje osobne podatke, broj bankovne kartice i PIN kako bi mogao uplatiti 668 eura za račun bicikla.

Drugog dana je pak saznao kako mu je s bankovnog računa provedena neovlaštena transakcija kojom je oštećen za više od 8000 eura pa je događaj prijavio u II. policijsku postaju Rijeka.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno upozoravamo da na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke svojih bankovnih računa te broj PIN-a bankovne kartice, savjetuju iz policije.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest