Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prvakinja svijeta Veronika Vilk donijela zlatnu medalju i pojas juniorske prvakinje u Slatinu

Veronika Vilk prijem

Veronika Vilk, juniorska prvakinja svijeta u hrvanju do 69 kilograma, vratila se u Virovitičko-podravsku županiju, u svoju Slatinu, gdje je dočekana kako i dolikuje sjajnoj mladoj sportašici. Nešto manje od dva mjeseca bilo joj je potrebno da nadmaši samu sebe. Nakon što je u lipnju ove godine ostvarila povijesni uspjeh za Hrvatsku u ženskom hrvanju osvojivši zlato na Europskom prvenstvu u Tirani, ovog je puta otišla korak dalje i kući se vratila ponovno sa zlatnom medaljom, koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu. U finalu je, podsjetimo, svladala Indijku Srishti, dok je u polufinalu bila bolje od srpske hrvačice Evelin Ujhelji. Prije toga je deklasirala Bjeloruskinju Fischuk i Ruskinju Kazminu.

Na dočeku, koji je upriličen kod gradske fontane, okupio se velik broj Slatinčanki i Slatinčana, kao i gostiju koji su došli čestitati talentiranoj hrvačici na povijesnom uspjehu za hrvatsko žensko hrvanje.

Čestitke Veroniki, s pozornice, uputili su virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić, u ime Grada Slatine, pročelnik Stručne službe, Krunoslav Šarabok, predsjednik Hrvačkog kluba Slatina Damir Lovčanin i drugi. Uz njih, mnogi su poželjeli stisnuti ruku sjajnoj slatinskoj sportašici. Ne smijemo zaboraviti i one koji su velikim dijelom zaslužni za ovaj izniman uspjeh kojim se ponosi cijela Hrvatska, a to su treneri HK Slatina, Borivoje Kocić, Novica Kocić, Mario Petrak, Josip Grahovac i Danijel Kolomaz.

Uslijedilo je fotografiranje, jer su svi htjeli uspomenu s Veronikom. Mlada slatinska hrvačica ovom prigodom svima se zahvalila na podršci i riječima ohrabrenja u borbi za svjetsko zlato koje, kako je i sama rekla, nije očekivala.

“Doista je nevjerojatno, još nisam svjesna svog uspjeha u Istanbulu. Nakon europskog, nisam očekivala niti vjerovala da mogu osvojiti svjetsko zlato. Iako sam trenirala i ozbiljno se pripremala, smatram da nisam bila fokusirana do kraja, ali dala sam sve od sebe i eto, isplatilo se. U finalnoj borbi sam imala protivnicu iz Indije s kojom se dosad nisam susretala. U borbu sam ušla smireno, hladne glave i na kraju je sve dobro završilo”, rekla je u jednom dahu Veronika i zahvalila se svima koji su vjerovali u nju.

Inače, mlada Slatinčanka nije samo prva Hrvatica, već i Europljanka koja je ostvarila ovakav uspjeh na svjetskoj razini.

“Kada se popnete na ono najviše postolje, kada znate da ste na vrhu svijeta, osjećaj je nevjerojatan, teško je to riječima opisati”, na rubu suza bila je slatinska hrvačica.

Bio je tu i Ivan Lončarić, Veronikin trener u koprivničkom Hrvačkom klubu Podravka.

“Ovo je čudesan rezultat, a teško je to dočarati ljudima koji ne prate, možemo to tako reći, ovako male sportove. Ovo je teški atletski sport, jedan od najtežih uopće i ovo je doista veliki uspjeh. Sport je to u kojem se samo broje znoj, suze i muka i to jedino donosi rezultate”, naglasio je Lončarić.

Foto: Kristijan Toplak

Jadrolinija

Pošaljite vijest