Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prva novoizgrađena višestambena zgrada u Belom Manastiru dobila prve stanare

Grad Beli Manastir je među prvima u Hrvatskoj prepoznao i uključio se u međuresorni program stambenog zbrinjavanja po komu na područjima od posebne državne skrbi Vlada RH i jedinica lokalne samouprave zajedno grade višestambene zgrade. Grad je darovao zemljište na adresi Osječka 120, površine 1.686,83 m2, a sredstvima državnog proračuna izgrađena je zgrada sa 33 stana. Površina stanova je od 35 do 75 m2, a predviđeni su za stambeno zbrinjavanje osoba određenih struka za čijim radom postoji posebno iskazana potreba te obitelji u potrebi.

Danas, 15. rujna ispred nove zgrade u Belom Manastiru upriličena je prigodna svečanost kojom je označen završetak izgradnje te uručeni ključevi prvim korisnicima. Riječ je o devet mladih osoba i obitelji, među kojima je i četveročlana obitelj Tanje Horvat. Supružnici s dvoje djece do sada su živjeli kod roditelja, a ovo im je prva nekretnina u gradu u komu su rođeni, u komu žive, rade i žele uvijek ostati.

“Ovo je prva zgrada sagrađena iz ovog međuresornog programa stambenog zbrinjavanja, a ujedno su uručeni ključevi stanova za devet mladih obitelji. To je novi početak za korisnike stanova, ali i za nas u Vladi jer predstavlja jedan od pravih načina kako u sinergiji jedinica lokalne, a nadam se i područne, samouprave i države omogućiti izgradnju stanova koji će biti prihvatljivi u smislu plaćanja najamnine u rješavanje stambenih pitanja mladih ljudi”, rekao je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Gradonačelnik Tomislav Rob naglasio je kao je riječ o prvoj novogradnji višestambene zgrade u Belom Manastiru nakon Domovinskog rata. Zgrada je izgrađena po najvišim standardima, vrijednost radova je više od 2,9 milijuna eura, a uz stambeno zbrinjavanje ujedno je i uljepšana vizura grada. Zgrada se nalazi u glavnoj gradskoj prometnici i na mjestu gdje je do prije dvije godine bila ruševna i neugledna zgrada.

“Zahvaljujem i čestitam Vladi na brojnim ulaganjima na području Osječko-baranjske županije, a u ovom slučaju, kada je riječ o ovim stanovima, svjedočimo lijepoj priči o ostanku mladih u Belom Manastiru, pa neka ovo bude poticaj da i drugi ovdje žele živjeti”, poručio je zamjenik župana Josip Miletić.

Jadrolinija

Pošaljite vijest