Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Opatiji

Povodom proslave 28. obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te vojno-redarstvene operacije Oluja u Opatiji je organiziran trodnevni program.

U petak 4. kolovoza održat će se tradicionalno polaganje vijenca u more na mulu u 08:00 sati u nazočnosti gradskih vlasti, Zastavnog voda UDVDR-a Opatija i braniteljskih udruga te građana. Slijedi polaganje vijenaca na spomenik poginulih branitelja Domovinskog rata ispred Ville Antonio, na opatijskom groblju, na spomeniku braniteljima u Voloskom te u Parku hrvatskih branitelja u Lovranu.

Na sam državni praznik, u subotu 5. kolovoza, održat će se mimohod od križanja kod hotela Ambasador do Slatine s početkom u 19:30 kojem su pozvani priključiti se svi zainteresirani građani. Prigodni svečani program će uslijediti na Slatini u 20:00 sati.

U nedjelju 6. kolovoza u župnoj crkvi sv. Ane Volosko bit će služena sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

Organizatori proslave ovoga značajnog datuma novije hrvatske povijesti su UDVDR ogranak Opatija i Grad Opatija.

UDVDR Opatija 17. rujna ove godine organizira i posjet spomen obilježjima poginulim braniteljima Domovinskog rata u Lici, na kojima će njihovoj žrtvi biti odana počast.

Jadrolinija

Pošaljite vijest