Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Propali pregovori sindikata i uprave Holdinga – slijedi li štrajk?

Nakon četiri mjeseca pregovaranja propalo je mirenje oko materijalnih prava između uprave Zagrebačkog holdinga i sindikata, koji tvrde da poslodavci nisu ispoštovali dogovor- javlja HRT.

U gradskoj upravi se nadaju da će dogovor biti postignut, a gradonačelnik podsjeća da je Grad nakon prošlogodišnjeg štrajka, podignuo plaće radnicima.

Ključne točke djelovanja Pregovaračkog odbora sindikata bile su da se povećaju bruto iznosi, ali i da se iskoriste neoporezivi dijelovi u maksimalnim iznosima nagrada, božićnica i regresa. 

Ništa od onoga što su sindikati dogovorili u postupku mirenja poslodavac nije ispoštovao, rekao nam je glavni sindikalni povjerenik u podružnici Čistoća Zdravko Stoilković.

– Sam tijek pregovora prošao je tako da poslodavci nisu poštovali nikakvu dinamiku. Sve što smo dogovorili da bude do 15. siječnja, nije ostvareno i zbog takvog stava prema sindikatima morali smo prekinuti mirenje – kaže Stoilković.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u emisiji Zagrebi po Zagrebu rekao je kako vjeruje da će se dogovor između dviju strana postići, ali i da je Grad nakon prošlogodišnjeg štrajka, podignuo plaće radnicima za više od 30 posto. Opovrgnuo je informaciju da će se direktorima u upravi Zagrebačkog holdinga povećati plaće.

-To je potpuno deplasirana teza jer je plaća predsjednika uprave Holdinga jednaka kakva je bila prije 15 godina. Za najniže plaćene radnike plaće su dignute za 30 posto. S obzirom na stopu inflacije i dalje smo spremni dizati plaće radnicima Čistoće – ističe Tomašević. 

Sindikati se nadaju da će s poslodavcima postići dogovor. U suprotnom štrajk će im biti jedino rješenje.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest