Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa

RIBAR za kojim se od jutros tragalo pronađen je mrtav, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Tijelo je nađeno u moru kod Cresa.

“Koordinirana akcija traganja prema ribaru trajala je od ranojutarnjih sati te je okončana, nažalost, pronalaskom tijela nestalog, u sjevernom Jadranu”, javljaju iz ministarstva.

Dojava o nestalom ribaru u MRCC Rijeka zaprimljena je jutros, 13. ožujka u 07.29 sati, posredstvom PPAP Rijeka, koji su prenijeli informaciju zapovjednika ribarskog broda hrvatske zastave o nestalome članu posade.

Odmah po zaprimljenoj dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestalome, u creško – rapskom arhipelagu, a u traganje su bili uključeni spasilački brod „VID“ LK Rijeka, jedna spasilačka brodica ILK Rab, dva broda iz sastava PPAP Rijeka, tegljač „Galeb“ u vlasništvu Luke Rijeka i ribarski brod dojavitelja, dok je u zračnome traganju tijekom trajanja akcije sudjelovao jedan zrakoplov tip ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže RH.

Danas u 11.27 sati zapovjednik policijskog broda dojavio je u MRCC Rijeka o pronalasku tijela nestalog ribara, u moru oko 3 nautičke milje jugoistočno od uvale Lukovac, na otoku Cresu, nakon čega su iz MRCC Rijeka sve uključene jedinice opozvane iz daljnjeg traganja te je akcija okončana.

Očevidne i istražne radnje u ovome slučaju provode se u policijskoj nadležnosti, u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest