Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Proglašene prirodne nepogode za područje Virovitice – rok za prijavu štete do 25. srpnja

virovitica štete nevrijeme

Na prijedlog gradskog Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, virovitičko-podravski župan Igor Andrović proglasio je prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetar za Grad Viroviticu.

Slijedom navedenog, Grad Virovitica obavještava sve fizičke i pravne osobe da prijave štetu od prirodne nepogode – tuče i olujnog orkanskog vjetra, nastale 13. srpnja 2023. godine, kada je uslijed snažnog nevremena nastala materijalna šteta na poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima, plastenicima, stambenim i gospodarskim objektima, opremi te pčelinjim zajednicama.

Prijave se mogu podnijeti pismeno putem pošte ili elektroničkim putem na e-mail: e-pisarnica@virovitica.hr s naznakom: “Za prijavu šteta od prirodne nepogode“ te osobno u pisarnici Grada Virovitice (Trg kralja Zvonimira 1, I. kat). Prijave se podnose zaključno do 25. srpnja na propisanom obrascu PN (obrasci se nalaze na kraju teksta, na službenoj stranici Grada Virovitice pod kategorijom „Obrasci i zahtjevi“, u pisarnici Grada Virovitice te u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo grada Virovitice).

Uz prijavu na poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima, plastenicima i pčelinjim zajednicama je potrebno dostaviti presliku osobne iskaznice, podatak o OIB-u, kopiju Lista A Zahtjeva za potporu i Lista B Prijave površina za 2023. godinu, kopiju računa prijavitelja ako posjeduje zaštićeni račun, dok je uz prijavu za štete na stambenim i gospodarskim objektima potrebno ispuniti obrazac i dostaviti foto dokumentaciju.

Važna napomena: s obzirom da su istovremeno proglašene obje prirodne nepogode („tuča“ i „olujni orkanski vjetar“) svaka poljoprivredna kultura može se prijaviti samo na jednu prirodnu nepogodu!“

OBRAZAC PN – OLUJNI ORKANSKI VJETAR (.docx) ili (.pdf)

OBRAZAC PN – TUČA (.docx) ili (.pdf)

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest