Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Primanje za sudionike i organizatore 10. Svjetskog rukometnog prvenstva U19

Gradonačelnik Fernando Kirigin primio je predstavnike Međunarodne rukometne federacije i Hrvatskoga rukometnog saveza te predstavnike reprezentacija koje igraju u Opatiji na 10. Svjetskom rukometnom prvenstvu mladih do 19 godina.

Prvenstvo se u organizaciji Međunarodne rukometne federacije igra u Hrvatskoj od 2. do 13. kolovoza. Gradovi domaćini su Opatija, Rijeka, Varaždin i Koprivnica. U Opatiji se igraju utakmice skupine G (Njemačka, Argentina, Saudijska Arabija i SAD) i skupine H (Švedska, Farski otoci, Burundi i Iran).

Gradonačelnik je goste upoznao s Opatijom i njenom bogatom povijesnom baštinom te im poželio ugodan boravak i uspjeh na prvenstvu.

„Zahvaljujem Međunarodnoj rukometnoj federaciji na izboru Opatije, kao jednog od četiri grada domaćina 10. Svjetskog prvenstva. Iako smo najmanji od četiri grada domaćina imamo odgovarajuću sportsku infrastrukturu i sportski smo grad s velikim brojem različitih sportskih klubova te pozitivnom statistikom koja govori da se više od 30 posto naših građana aktivno bavi nekim vidom rekreacije. Želim vam i da nađete slobodnog vremena za uživati u ponudi našega grada te da nam se vremenski uvjeti brzo poprave“, rekao je gradonačelnik Kirigin na primanju.

Na domaćinstvu i izvrsnim uvjetima koji su osigurani u Opatiji zahvalili su Boris Konjuh, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, direktorica natjecanja za Rijeku i Opatiju Lidija Bojić Čačić i Frantisek Taborsky, član izvršnog odbora Međunarodne rukometne federacije.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest