Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prijem za prvašiće u Osnovnoj školi Fran Franković povodom prvog dana škole

Prigodnim programom koji su pripremili učenici i djelatnici, u Osnovnoj školi Fran Franković obilježen je polazak u školu učenika prvih razreda, a tim ih je povodom posjetio i riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.

Kako je istaknuo ravnatelj škole Vedran Kosovac prvašića je u njihovoj školi ove godine 64, raspoređeni su u tri razredna odjeljenja, a osim njima, čestitao je i njihovim roditeljima i obiteljima koji ovaj važan dan obilježavaju zajedno s njima. „Danas kreće obrazovni put naših prvašića, a tijekom narednih osam godina svi mi, djelatnici škole radit ćemo na tome da oni odrastu u divne mlade ljude koji će biti na ponos ne samo našoj školi već i našem gradu“, rekao je ravnatelji Kosovac i poželio dobrodošlicu učenicima.

Dobrodošlicu u školske klupe poželjeli su im i gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Vlasta Linić koji su im i uručili prigodne poklone namijenjene učenicima svih prvih razreda osnovnih škola Grada Rijeke, a koji se sastoje od ručnika, olovke i informativke uz popratno pismo riječkog gradonačelnika.

Ovom akcijom nastavlja se promicanje važnosti čitanja kroz sve generacije, a upravo je vrijeme prvog razreda osnovne škole specifično po oblikovanju čitateljskih vještina i razvoju čitatelja. Osim što omogućava pristup bogatom fondu knjiga za djecu, Gradska knjižnica Rijeka organizator je i niza kreativnih programskih aktivnosti za djecu u tematskom rasponu od izrade stripa do 3D printanja, pokretač je manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, suorganizator ljetnog festivala Tobogan te izdavač medija za kulturu i kreativnost djece Brickzine.

Ujedno, ovogodišnji riječki prvašići prva su generacija koja u školu kreće nakon otvaranja jedinstvene Dječje kuće posvećene kulturnim i kreativnim sadržajima što djecu dodatno osnažuju na obrazovnom i životnom putu.

Jadrolinija

Pošaljite vijest