Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Premijerno prikazan promotivni film TZ Kvarnera „Make your own movie”

Na Ljetnoj pozornici u Opatiji održana je svečana premijera promotivnog filma TZ Kvarnera „Make your own movie” koji je prije mjesec dana imao i svoju svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu.

U filmu su prikazane ljepote brojnih turističkih destinacija u Primorsko-goranskoj županiji uključujući Opatiju, Crikvenicu, Novi Vinodolski, Gorski kotar, Mali Lošinj, Krk, Rab, Cres… Atraktivnim kadrovima kojima su oslikane specifičnosti lokacije, film vodi na uzbudljivo putovanje najljepšim dijelovima Kvarnera i Gorskog kotara. Film je snimljen u produkciji Filmerije i Kinoteke. Redatelj i urednik filma je Sanjin Stanić koji je zajedno s Ljubom Zdjelarevićem i producent te, u suradnji s Edijem Mužinom, potpisuje i scenarij. Direktor fotografije je Hrvoje Franjić. U filmu se pojavljuju glumci Ivan Raffaelli, Zijad Gračić, Serena Ferraiuolo, Damir Orlić i Marina Musulin.

„Autori su uspješno zaokružili priču o ljepotama i bogatstvu naše plavo-zelene županije koja privlači brojne goste iz Europe i cijeloga svijeta. Ovogodišnji turistički rezultati vjeran su pokazatelj kvalitete turističke ponude koja uključuje i vrhunsku gastronomiju, bogatu kulturnu baštinu i brojne atrakcije. Znam da se turisti koji posjete našu regiju, njoj iznova vraćaju“, izjavio je župan Zlatko Komadina.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov čestitala je uključenima u stvaranju promotivnog filma za kojeg smatra da izvrsno oslikava turističku ponudu Primorsko-goranske županije.

„Ovogodišnji turistički rezultati pokazuju da nosimo titulu atraktivne destinacije što je pokazatelj da idemo u dobrom smjeru kada je riječ o promociji ovog kraja. Primorsko-goranska županija zauzima posebno mjesto na turističkoj karti što se vidi u ponudi kulturnih sportskih i zabavnih sadržaja koji uspješno privlače turiste”, izjavila je Peršić Živadinov.

“S obzirom da živimo u jednom od najljepših kutaka na svijetu, često ni sami nismo svjesni što baštinimo i što sve imamo od prirodnih ljepota, povijesti, arhitekture… Zato je pristup snimanju ovakvog filma prilično zahtjevan. Ideja cijele priče proizlazi iz slogana “Make Your Own Movie”. Kroz fotografije i kroz priču glavnog junaka u filmu prikazujemo sve što smo doživjeli i snimili na terenu u svega devet dana i saželi u tri i pol minute, iako bismo mogli snimiti cjelovečernji film. Ideja nam je bila spojiti turizam i filmsku industriju. Zadovoljni smo što smo napravili i vjerujem da će se svidjeti publici”, izjavio je redatelj.

Lokacija na kojoj se održala svečana premijera ovog filma nije slučajno odabrana, riječ je o kolijevci hrvatskog turizma i kraljici Jadrana, Opatiji, koja tu titulu iznova potvrđuje, a što se očituje u sve većem broju domaćih i inozemnih gostiju.

„Posebno mi je drago da je Opatija odabrana kao lokacija na kojoj se prikazuje promotivni film u kojeg su utkane destinacije naše županije, a koje nerijetko ostavljaju bez daha. Pogotovo jer iduće godine Opatija obilježava okruglih 180 godina organiziranog turizma.“, rekao je gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin.

Priču o gastro regiji upotpunila su kvarnerska vina pjenušci i vina svih vinara iz udruženja Kvarner Wines: vinarije Ružić, Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir te vrbničke vinarije Gospoja, Šipun, Nada, PZ Vrbnik, Estate Winery Katunar i Kuća vina Ivan Katunar.

Premijeri filma prisustvovali su i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, članovi Turističkog vijeća i Poslovnog odbora TZ Kvarnera, direktori TZ s područja Primorsko-goranske županije, producentica Cinehill festivala Nina Petrović i direktor Rab film festivala Robert Tomić Zuber sa suradnicima te autorska ekipa filma.

Jadrolinija

Pošaljite vijest