Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Predstavljena nova vozila sanitetskog prijevoza vrijednosti 2,1 milijuna eura

Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba isporučena su nova vozila koja će koristiti za potrebe sanitetskog prijevoza.  Do sada je isporučeno 10 od ukupno 19 novih vozila vrijednosti 2,1 milijuna eura. Preostala vozila će biti isporučena do kraja sljedećeg tjedna. Tim povodom nova vozila su razgledali gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet u pratnji ravnateljice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Tatjane Pandak.

„Kada govorimo o sanitetskim vozilima, od 2017. godine nije bilo kupovine novih vozila. Sad smo tu nepravdu ispravili i ono ključno je da ćemo kontinuirano obnavljati vozni park“, rekao je gradonačelnik Tomašević dodavši kako je Grad Zagreb u posljednje dvije godine obnovio čak dvije trećine voznog parka Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, odnosno ukupno 61 sanitetsko vozilo više financirano u potpunosti iz Proračuna Grada Zagreba.

Upravo su obnova voznog parka i nabava dodatnih vozila za sanitetski prijevoz značajni koraci prema poboljšanju i unapređenju kvalitete hitne medicinske skrbi.  Adekvatna vozila omogućuju brže reagiranje i pružanje pomoći u kritičnim situacijama. Nova vozila značajno će podići mobilnost Zavoda i omogućiti da timovi u najkraćem mogućem roku odgovore na potrebe za sanitetskim prijevozom, kojih je u prosjeku oko 350 dnevno dok godišnje ima oko 75.000 intervencija hitne medicinske pomoći i preko 105.000 intervencija sanitetskog prijevoza.
„Nastavit ćemo ulagati u poboljšanje infrastrukture i opreme kako bismo osigurali da hitna medicinska služba u Zagrebu i dalje nastavlja pružati visokokvalitetnu brigu i podršku građanima u hitnim situacijama“, zaključio je gradonačelnik.

Jadrolinija

Pošaljite vijest