Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Predstavljanje romana “Anara: Sjena Jantarnog mora”

U četvrtak, 7. rujna s početkom u 19 sati u Book Caffe-u Dnevni Boravak, održat će se prvo predstavljanje romana „Sjena Jantarnog mora“, prvi u serijalu epske fantastike „Anara“. Riječ je o romanu prvijencu mlade riječke autorice Franke Blažić, a trenutno se može naručiti preko web stranice Naklade Cranium.

Više o romanu:

Nakon razornog potresa dolazi do razdvajanja dvaju svjetova, a Anara i Meres nastavljaju se razvijati na dva potpuno različita načina. U prvom nastavku serijala pratimo djevojku Elin koja prelazi iz Meresa u Anaru. Elin u Anari postaje članicom Vijeća, upoznaje posve drugačiji način života i razmišljanja, povezuje s obitelji kod koje je smještena, ali i saznaje kako Anara krije mnoge tajne, a svoj prosperitet skriva iza ne tako utopijskog postojanja.

U romanu „Sjena Jantarnog mora“, fiktivni svijet Anare prikazan je na bogat ali pristupačan način, a iako je fokus na osobnoj priči mlade Elin i radnji protkanoj elementima fantastike, roman se dotiče i tema poput empatije, slobode razmišljanja i povezanosti pojedinca i zajednice. 

Više o autorici:

Franka Blažić rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje živi i radi. Završila je studij Kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci, ima iskustvo rada u kulturi i medijima, a serijal “Anara” je njen prvi izlazak na domaću književnu scenu.

Jadrolinija

Pošaljite vijest