Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pozitivan trend rasta broja prvašića u Crikvenici

Dolaskom rujna započela je nova školska godina. Na području grada Crikvenice u novu pustolovinu zvanu škola, krenulo je 78 prvašića, što je čak osmero prvašića više od prosjeka, gledajući pet godina unatrag.

Poznato je da je ulaganje u infrastrukturu neophodno za gospodarski i društveni napredak. No osim infrastrukturne podloge budućnost čine ponajprije ljudi i ranjive skupine društvene zajednice kojima je potrebna osobita podrška. Grad Crikvenica na svom području provodi brojne projekte i mjere kojima zasluženo već niz godina nosi titulu grad – prijatelj djece usmjeravajući brojne aktivnosti upravo prema najmlađim stanovnicima i njihovim obiteljima.

Prošle godine Grad Crikvenica  proglašen je najboljim gradom 2022. u kategoriji „obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“. Iznimno uspješna u brizi za ranjive i slabije, odgojno-obrazovni sustav te postizanje kompetencija za razvoj posebnih dobnih i socijalnih skupina, Crikvenica je postavljena na pijedestal uz bok velikih gradova.

U područje predškolskoga odgoja i obrazovanja uvrštene su mnogobrojne mjere. U objema osnovnim školama na području grada Crikvenice uz nastavnike razredne i predmetne nastave organiziran je produženi boravak, dostupan učenicima prvih četiriju razreda obiju osnovnih škola, te pomoćnici u nastavi za rad s djecom s posebnim potrebama. Osim toga, provedene su i energetske obnove OŠ Vladimira Nazora, OŠ Zvonka Cara kao i područne škole u Dramlju.

„Grad Crikvenica nastojati će i nadalje konzistentno ulagati u područja obrazovanja, mladih, demografije i socijalne politike. S tim ciljem, pripremamo projekte nadogradnje i rekonstrukcije naših škola kako bismo u svim školama imali mogućnost jednosmjenskog rada i cjelodnevnog boravka. U planu je izgradnja, povećanje i opremanje školskih kuhinja te izgradnja blagovaona kako bi djeca mogla svakodnevno konzumirati kuhane marende. Cilj nam je da ulaganje u osnovnoškolsko, srednjoškolsko i visoko obrazovanje bude neprestano i kontinuirano. Vesele nas stoga pozitivni pomaci u broju prvašića na području grada Crikvenice te općenito demografski rast”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović

Foto: OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest