Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Požeški osnovnoškolci krenuli na ljetovanje u Bašku

U ranim jutarnjim satima s Trga Svetog Trojstva u Požegi na ljetovanje je krenulo 22 osnovnoškolaca s područja Požeško-slavonske županije. Njihova krajnja destinacija je požeško dječje odmaralište u Baški na otoku Krku, a prije samoga polaska pridružio im se zamjenik županice Antonije Jozić, Ferdinand Troha, zaželjevši im sretan put i nezaboravno ljetovanje na Krku.

Podsjetimo, na prijedlog gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića, Požeško-slavonska županija, gradovi i općine krenuli su u zajedničku realizaciju inicijative kojom je omogućeno ljetovanje u požeškom odmaralištu za po troje djece slabijeg imovinskog statusa iz drugih gradova i općina županije.

“Cijeloga ljeta stižu nam najljepše razglednice u vidu dječjih osmijeha i uspomena malenih Požežana koji ljetuju u Baški. Vjerujem kako će i ovaj termin biti ispunjen jednakim veseljem i radošću, a što je u ovoj zajedničkoj inicijativi najbitnije”, rekla je Jozić.

Grad Požega kao vlasnik odmarališta osnovnoškolcima je osigurao termin uz prijevoz do odredišta, dok Požeško-slavonska županija, gradovi i općine zajednički sufinanciraju troškove boravka. Za dodatnu ugodnost prilikom ljetovanja, županija je osigurala i džeparac od 50 eura svakome učeniku.

“Raduje me zajedništvo županije i jedinica lokalne samouprave u jednoj ovako toploj inicijativi. Uz ovakve simbolične akcije nama je dužnost skrbiti o našoj djeci svakoga dana gradeći adekvatne uvijete za njihovo odrastanje, ponovno ulažući zajedničke napore u cilju njihova što bezbrižnija djetinjstva”, dodaje Jozić.

Kako djeca s područja Pakraca i Lipika dugi niz godina ljetuju u dječjem odmaralištu „Cvrčak“ na Viru, na prijedlog gradonačelnika Lipika Vinka Kasane, Požeško-slavonska županija i gradovi Pakrac i Lipik su po istom modelu osigurali ljetovanje za po troje školaraca s područja njihovih gradova. Tako će i Vir, baš kao i Baška, biti ispunjeni veseljem i morskim uspomenama najmlađih žitelja Požeško-slavonske županije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest