Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva u petak akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi diljem Zagrebačke županije

Medicinske sestre i tehničari nezaobilazna su sponu između pacijenta i liječnika, s puno ljubavi i pažnje pomažu mladim majkama, brinu o bolesnim članovima naše zajednice i starijima, a uz sve to su i desna ruka liječnicima.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva Dom zdravlja Zagrebačke županije organizira u petak, 10. svibnja 2024. godine diljem županije akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Međunarodni dan sestrinstva ili Međunarodni dan medicinskih sestara i medicinskih tehničara obilježava se diljem svijeta 12. svibnja na datum rođenja Florence Nightingale, medicinske sestre koja se istaknula svojim radom i brigom za ranjenike u Krimskom ratu. Potaknuta svojim iskustvima iz rata, ali i sviješću o važnosti pružanja pomoći ranjenicima te nužnoj edukaciji zdravstvenih djelatnika, osnovala je sestrinsku školu u bolnici St. Thomas u Londonu i time utemeljila moderno sestrinstvo.

U Hrvatskoj je 1921. godine otvorena prva škola za medicinske sestre pomoćnice u Zagrebu i od tada počinje organizirana, sustavna izobrazba medicinskih sestara u Hrvatskoj.

Jadrolinija

Pošaljite vijest