Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Potražite osvježenje na riječkim špinama

špina grad rijeka

Visoke ljetne temperature u punom su mahu, donoseći snažnu žegu i potrebu za osvježenjem. Srećom, građani i turisti koji se zateknu na području Rijeke imaju privilegiju uživanja u svježoj vodi koja je dostupna na gotovo 50 lokacija diljem grada. Javne špine predstavljaju pravi spas u vrelim danima, pružajući mogućnost hidratacije i trenutke osvježenja na brojnim gradskim lokacijama – trgovima, parkovima i plažama.

Grad Rijeka i njegova okolica obiluju izvorima pitke vode, a kvalitetna i ukusna voda s vremenom je postala i svojevrstan brend „grada koji teče“. Ono što riječku vodu čini posebnom jest njezina kvaliteta, budući da potječe iz podzemnih krških izvora visoke kakvoće koje određuju stijene vapnenca i dolomita, a njena zdravstvena ispravnost osigurava se samo kroz proces dezinfekcije klorovim dioksidom.

Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija mapiranjem lokacija slavina nastojalo je olakšati pristup pitkoj vodi, ali i promovirati svijest o očuvanju okoliša te poticati odgovorno korištenje resursa smanjenjem uporabe jednokratne plastične ambalaže.

Lokacije riječkih špina mogu se pronaći na interaktivnoj mapi, a pozivaju se i svi turistički djelatnici da svojim gostima ukažu na postojanje i prednosti riječkih špina te da ih upute na interaktivnu mapu s lokacijama, uvedenu po uzoru na europske metropole, poput Berlina i Pariza.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest