Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Potpisan sporazum o izgradnji obilaznice Fužine vrijedan pet milijuna eura

Predstavnici Županijske uprave za ceste PGŽ, Hrvatskih cesta, Općine Fužine i HEP-Operatora distribucijskog sustava potpisali su Sporazum o suradnji i reguliranju međusobnih prava i obveza za projekt »Izgradnja Obilaznice Fužine«.

Ovim kapitalnim projektom teškim pet milijuna eura predviđena je izgradnja građevne komunalne infrastrukture nove prometnice koja povezuje predio Mostići s predjelom Donje Selo u Općini Fužine, ukupne duljine oko 1 kilometar.

U nazočnosti zamjenika župana Petra Mamule i ministra Olega Butkovića, sporazum su u vijećnici Općine Fužine potpisali ravnatelj Županijske uprave za ceste PGŽ Robert Maršanić, načelnik Općine Fužine David Bregovac, rukovoditeljica poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta Silvana Sorić i Vitomir Komen, direktor HEP ODS Rijeka.

Ministar Butković u svom je obraćanju naveo kako je plan da se radovi pokrenu tijekom proljeća sljedeće godine. „Ovo možda nije projekt poput Pelješkog mosta ili ceste D403, ali za Općinu Fužine, koja ima veliku perspektivu i koja se dobro razvija, ovaj projekt povećat će sigurnost i otvoriti nove perspektive Općine čiji je potencijal neupitan“, zaključio je ministar.

Zamjenik Mamula izjavio je kako će Županija dobiti novo prometno rješenje koje će pomoći da se promet odvija sigurnije, brže i kvalitetnije te je izrazio zadovoljstvo što radovi uskoro kreću.

Načelnik Bregovac istaknuo je da će se izgradnjom obilaznice izmjestiti teretni promet kroz centar mjesta te osigurati veća sigurnost pješaka i mještana. Dodao je kako uskoro kreće i izgradnja nove prometnice prema Poslovnoj zoni Lič, kojom će se sav kamionski i teretni prijevoz izmjestiti iz naselja Fužine i Lič. “Ovime će se potaknuti i razvitak turizma ovog kraja, a konačni cilj obilaznice je spajanje mjesta Vrata s Novim Vinodolskim, odnosno povezivanje Općine Fužine s morem“, kazao je načelnik.

Svečanom potpisivanju Sporazuma nazočili su, između ostalih, i Majda Burić, saborska zastupnica, Izabela Linčić Mužić, pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze i Valentin Crljenko, predsjednik Općinskog vijeća Općine Fužine.

Jadrolinija

Pošaljite vijest