Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Postavljeni prvi displeji na riječke autobusne stanice

Postavljanjem i testiranjem displeja na autobusnim stajalištima KD Autotrolej, s realizacijom je krenuo zadnji dio EU projekta Jačanje sustava javnog prijevoza, u sklopu kojeg su već ranije nabavljena i u promet stavljena 32 nova autobusa te uvedeni pametni semafori na raskrižjima u gradu Rijeci.

Tako bi do konca godine, na ukupno 40 lokacija, u funkciji trebalo biti 48 displeja s najavom dolaska autobusa na stajališta, kao i prateća mobilna i web aplikacija.

Ovaj dio projketa vrijedan je 743.247 € (bez PDV-a), dok je cijeli projket Jačanje sustava javnog prijevoza bio vrijedan 10.750,547 €, s tim da je od strane EU fondova osigurano bespovratnih 7.233,393 €.

Sami displeji koji će prikazivati dolaske autobusa u realnom vremenu na stajališta bit će raspoređeni na području grada Rijeke njih ukupno 36, dok će po jedan biti postavljen na području Kraljevice, Klane, Kostrene, Čavli, Kastva, Lovrana i Moščenićke Drage. Na području Opatije bit će postavljena tri displeja, dok će na području Viškova displeji biti postavljeni na dvije lokacije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest