Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Postavljen semafor na Škurinjskoj cesti u blizini OŠ “Ivan Zajc”

Da postaviti semafor nije samo tako – dokazali su nam jučer izvođači radova na lokaciji Škurinjska cesta u blizini OŠ “Ivan Zajc”. Riječ je o investiciji i inicijativi mjesnog odbora Škurinje teškoj nešto više od 75.000 eura.

Naime, zbog blizine osnovne škole i velike fluktuacije prometa, temeljem dobivenih parametara mjerenja prometa (čak 320 vozila u sat vremena!), pokazalo se da ovo četverokrako raskrižje ne pruža potrebnu razinu sigurnosti, te će se na ovaj način stupanj sigurnosti podići na najvišu razinu kroz postavljanje najmodernije semaforske opreme. I ovo će semaforizirano raskrižje biti spojeno na Prometni centar grada Rijeke, jedini takve vrste u Hrvatskoj još od 2003. godine.

Projekt je počeo u srpnju 2023.godine, kada su vršena mjerenja prometa dronom, da bi nakon toga uslijedila izrada projekta, te građevinski radovi, radovi na postavljanju instalacija, što je u konačnici rezultirano i nabavom semafora i konzolnih stupova, istaknula je Ana Tomljanović, voditeljica Odjela projektiranja i upravljanja prometom. Ovisno o količini vozačkog i pješačkog prometa, definirat će se programi na semaforima, odnosno trajanje zelenog svjetla, vrijeme zaštite pješaka i slično.

Semafori su opremljeni pješačkim tipkalima, video kamerama kao i zvučnim signalizatorom za slijepe i slabovidne osobe.

Na ovaj način u sinergiji mjesne samouprave i stručnih službi, jasno je kako se projekti ove vrste rade samo s jednim ciljem – zaštite sudionika u prometu, posebno onih najranjivijih skupina, poručuju iz Rijeka plusa.

Jadrolinija

Pošaljite vijest