Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Posebna projekcija dokumentarnog filma Ulične svjetiljke u Art-kinu

Dokumentarni film Ulične svjetiljke autorica Ane Mušnjak i Jelene Šindija nastao je povodom 15. godišnjice objavljivanja prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama

Posebna projekcija dokumentarnog filma Ulične svjetiljke autorica Ane Mušnjak i Jelene Šindija održava se u Art-kinu ove srijede, 8. svibnja u 21 sat, uz gostovanje redateljice Ane Mušnjak. Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje, a po završetku projekcije filma u atriju Art-kina bit će organizirana prodaja novog broja časopisa.

Dokumentarni film Ulične svjetiljke donosi potresnu i inspirativnu priču o istoimenom prvom hrvatskom časopisu o beskućništvu i srodnim društvenim temama koji je osnovan 2008. godine u Rijeci, a film je nastao povodom 15. godišnjice lista koji je mnogim sugrađanima i sugrađankama na rubu egzistencije ponudio svjetlo i novu priliku.

Kroz osobne sudbine prodavača, ovaj dokumentarac prikazuje njihove jedinstvene živote, ali opet slične u borbi za dostojanstvo i prepoznatljivost, odražavajući duh i izazove suvremenog društva. Časopis Ulične svjetiljke ne samo da im pruža neophodnu financijsku podršku već ih i emancipira, dajući im platformu kroz koju se mogu izraziti. Stojeći mirno uz prometne gradske ulice, oni nisu samo prodavači; oni su svjetionici nade za mnoge koji su socijalno isključeni.

Zahvaljujem prodavačima časopisa koji su u filmu hrabro s nama, a sada i s javnošću podijelili svoje sudbine. Filmom smo pokušali osvijestiti javnost o ljudima koji prodaju časopise na Korzu i drugim dijelovima Hrvatske te prikazati problematiku ljudi koji se nalaze na rubu društvu, ističe redateljica filma Ana Mušnjak.

Časopis Ulične svjetiljke proteklih petnaest godina objavljuje Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat, a tijekom godina, osim u Rijeci, časopis se počeo prodavati i u Zagrebu, Varaždinu, Puli i Zadru te je u proteklih 15 godina tiskano više od milijun primjeraka.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Jadrolinija

Pošaljite vijest