Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Policija mu pronašla drogu i dijelove laboratorija za uzgoj droge

Po završetku istraživanja, 37-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama


Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s I. policijskom postajom Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma te prostorija na riječkom području kojima se 37-godišnjak koristi gdje su pronađene i oduzete sljedeće droge: amfetamin u količini od oko 1857 grama, droga tipa konoplja u količini od oko 104 grama, zatim manja količina MDMA droge i gljive psilocibin, kao i dvije stabljike konoplje različitih visina.

Uz to je pronađeno više različitih kemijskih tvari (prekursora) i dijelovi laboratorija za proizvodnju droge amfetamin (tikvice, epruvete, gas maska, uređaj za vakumiranje i vrećice za vakumiranje…) te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Po završetku istraživanja, 37-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Također je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici i Zakonom o prebivalištu.

Budući da je za osumnjičenikom već bila raspisana potraga od lipnja ove godine zbog izvršenja pravomoćnosti presude iz domene imovinskog kriminaliteta, priveden je u istražni zatvor.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest