Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Podjela zahvalnica pripadnicima postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba

U auli Gradske uprave gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zajedno sa zamjenikom i načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Zagreba Lukom Korlaetom i pročelnikom Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost Androm Pavunom, uručio je zahvalnice pripadnicima postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Zagreba.
Zahvalnice su, njih 128, dodijeljene pripadnicima postrojbi civilne zaštite opće namjene iz svih gradskih četvrti Grada Zagreba za njihov velik i nesebičan doprinos na saniranju posljedica olujnog nevremena koji su 19. i 21. srpnja ove godine zahvatili Zagreb i okolicu.

“Iskreno zahvaljujemo svima vama koji ste se odazvali na poziv Grada Zagreba kojeg je pogodila najjača oluja u povijesti mjerenja, u posljednjih 160 godina. Nažalost, takvih prirodnih nepogoda možemo očekivati i u budućnosti. Vi ste okosnica sustava koji ćemo dalje graditi i unaprjeđivati”, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako treba zahvaliti ne samo građanima civilne zaštite nego i onim građanima koji nisu članovi, a tih dana su skupljali grane i raščišćavali parkove, pločnike i kolnike i pozvati ih da se učlane u civilnu zaštitu.

Osim gradskih službi Stožer civilne zaštite Grada Zagreba mobilizirao je i pripadnice i pripadnike postrojbi civilne zaštite opće namjene da pomognu u raščišćavanju u svojim gradskim četvrtima. Unatoč tome što su neki od njih imali štete i na svojoj imovini, odazvali su se i stavili se na raspolaganje gradu i građanima, kako bi se čim prije uklonile posljedice nevremena i grad doveo u funkciju. Već iste večeri na zagrebačkim ulicama se našlo 128 pripadnika civilne zaštite a svoje aktivnosti u saniranju posljedica nastavili su i idućih dana.

U ima svih nagrađenih pripadnika civilne zaštite, gradonačelniku i Gradu se zahvalio zapovjednik postrojbe Novi Zagreb-zapad Tomislav Rajković.
Uz zahvalnice, pripadnici postrojbi civilne zaštite opće namjene dobili su i set ulaznica za gradske institucije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest