Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Podium Brass Quintet na 4. Prandau Festivalu

U sklopu programa 4. Prandau Festivala, 19. kolovoza u Donjem Miholjcu, u dvorcu Mailathu, s početkom u 19:00 sati, nastupit će Podium Brass Quintet.

Jedan od ciljeva Prandau Festivala je revitalizacija kulturne baštine i stvaranje novih kulturnih sadržaja kroz promociju vrijednih crkvenih orgulja i vrhunskog koncertnog prostora dvorca Mailath. Festival programski je usmjeren na promoviranje orguljaške i komorne glazbe, revitalizacijom bogatog kulturnog nasljeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a posebice jednog od članova obitelji, Karla baruna Prandau. Karlo Prandau kao glazbenik i kompozitor bio je mecena glazbene umjetnosti, kulturnog, obrazovnog i vjerskog života, ne samo na području Donjeg Miholjca nego i cijele Slavonije.

Njegovu ostavštinu baštinimo u vidu vrlo vrijednih orgulja koje se nalaze u crkvi sv. Mihaela arkanđela, glazbene škole u Donjem Miholjcu osnovane 1734. godine na njegovu inicijativu te izuzetno vrijednog i akustičnog prostora velike dvorane dvorca Mailath u kojoj su se svojevremeno održavali koncerti komornih sastava i razni balovi.

Ulaz je slobodan.

Jadrolinija

Pošaljite vijest