Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pod utjecajem alkohola i bez vozačke bježeći policiji prošao kroz desetak crvenih svjetla

Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana.

U petak, 4. kolovoza u ranim jutarnjim satima u središtu Rijeke, policija je pokušala zaustaviti osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, no vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne signale te je vozilom prolazio kroz desetak crvena svjetla na semaforima i vozio jednosmjernim ulicama.

U jednom trenutku, vozač je udario policijsko vozilo te se potom zaustavio. Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da je riječ o 23-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje pod utjecajem alkohola od 1,29 g/kg.  Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i doveden na nadležni općinski te mu je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se na navedenom vozilu nalazile nepripadajuće registracijske pločice te je 23-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest