Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Počele prijave za 113. plivački maraton Šilo – Crikvenica

plivački maraton crikvenica

Danas, 19. srpnja, u 12:00 sati počele su prijave za najpoznatiji maraton na crikveničkoj rivijeri i najstariji plivački maraton na Jadranu – radi se o 113. po redu Plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica, koji je dio „Crikvenica Summer Showtime“ događanja, a boduje se u okviru Cro Cupa.

Maraton je prvi puta organiziran davne 1910. godine, a spaja Šilo na otoku Krku i Crikvenicu te se tradicionalno pliva na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, zaštitnice Crikvenice.
Zainteresirani se natjecatelji moraju prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web stranici www.rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Plivački maraton Šilo-Crikvenica.
Prijave traju do utorka, 8. kolovoza 2023., do 12:00 h, a nakon tog roka prijave neće
biti moguće, kao ni prijave na licu mjesta.

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti nepovratnu kotizaciju i to unutar dva radna dana nakon izvršene prijave. U protivnom, prijava se smatra nepotpunom i prijavitelj se briše s popisa sudionika maratona. Kotizacija iznosi 30,00 €. Natjecatelji u dobi od 14 godina i mlađi plaćaju kotizaciju u iznosu od 10,00 €, kao i osobe s invaliditetom. Svaki je natjecatelj dužan organizatoru dostaviti potvrdu o uplati kotizacije na e-mail maraton@tzg-crikvenice.hr, a osobe s invaliditetom i presliku invalidske iskaznice.
U cijenu je uračunato osiguranje plivača kod osiguravajuće kuće, službena majica – suvenir maratona, čip za mjerenje vremena, zahvalnica za sudjelovanjete lunch paket nakon utrke. Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju (kao dokaz se predočava osobna iskaznica, za malodobne adresa roditelja).

Dužina plivačke staze je 3500 m. Start je u 18:00 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 19:30, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20:30 na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz Infinity band.

Žene i muškarci se natječu istodobno u 18 kategorija, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno.

Jadrolinija

Pošaljite vijest