Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Plenković predao 78 potpisa i dobio mandat za sastavljanje vlade

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise 78 zastupnika. Milanović mu je dao mandat za sastavljanje vlade, prenosi Index.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić ranije je objavio da će predsjednik Vlade Plenković predati predsjedniku Republike potpise zastupnika u Hrvatskom saboru “koji čine novu parlamentarnu većinu”. Nakon sastanka potvrdio je da je Plenković dobio mandat za sastavljanje vlade.

Ključni podaci:

  • Plenković je Mianoviću donio 78 potpisa
  • Milanović mu je dao mandat za sastavljanje vlade
  • Zoran Milanović je sazvao prvo zasjedanje sabora za 16. svibnja
  • HDZ i DP dogovorili su se o sastavljanju vlade, podijelili ministarstva
  • DP će dobiti Ministarstvo demografije i useljeništva, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva
  • Penavu su birači izvrijeđali na Fejsu
  • Predsjednik DP-a Ivan Penava ipak ulazi u vladu na mjestu potpredsjednika vlade bez portfelja, ali tek za godinu dana, kad prođu lokalni izbori 

Milanović u priopćenju: Plenković dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske kojom je, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru, mandat za sastavljanje Vlade RH povjerio Andreju Plenkoviću. Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH predsjednik Milanović je danas i uručio Andreju Plenkoviću na sastanku održanom u Uredu Predsjednika Republike čime je Andrej Plenković postao mandatar za sastavljanje Vlade RH.”

Foto: Facebook Andrej Plenković

Jadrolinija

Pošaljite vijest