Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pet brodskih obitelji dobilo vrijednu opremu za novorođenčad

Grad Slavonski Brod nastavlja s provedbom uspješne mjere pa je tako danas pet brodskih obitelji dobilo opremu za novorođenčad ukupne vrijednosti 690,16 eura. Dodijeljena oprema uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke, tekstilne proizvode te igračke prilagođene novorođenačkoj dobi. Za one obitelji koje već posjeduju dio opreme ili ju ne žele, Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Osim navedenog, roditelji ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade u iznosu od 464,80 eura za prvo dijete, 597,60 eura za drugo dijete te 796,81 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura, a današnju opremu obiteljima je uručila zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

Ovu pronatalitetnu mjeru Grad Slavonski Brod uveo je prvi u Republici Hrvatskoj, a uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Jadrolinija

Pošaljite vijest