Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ovog vikenda „Crovespa 2023“ u Rijeci, Opatiji i Kastvu

Ovaj vikend najavljen je nacionalni i međunarodni Vespa susret „Crovespa 2023“, najveći Vespa susret u jugoistočnoj Europi koji će se održavati u Rijeci, Opatiji i Kastvu, a okupit će oko 500 sudionika iz 50-ak klubova, koji dolaze iz petnaest zemalja.

U sklopu manifestacije ispred Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja postavljena je izložba „Vespa i Kvarner“. Izložba govori o suživotu vozača Vespe s našim krajem, otvorena je za sve posjetitelje, a moći će se pogledati do 12. rujna u radno vrijeme Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

Prema riječima Danijela Teslaka, predsjednika Vespa kluba Rijeka izloženo  je sedamnaest eksponata, od kojih je jedna potpuno rastavljena Vespa, koja visi u kavezu, kako bi se prikazala jednostavnost i izdrživost tog motocikla. Izloženo je petnaest izuzetno rijetkih Vespi, složenih po dekadama kako su proizvedene, a jedan eksponat je i kopačica iz 1940. godine koja je napravljena s Vespinim motorom. Uz same eksponate nalaze se i brojne fotografije, koje datiraju iz 50-ih godina s Kvarnera, a prikazuju različita druženja i vožnju. 

Ove se godine na manifestaciji „Crovespa 2023“ očekuje učešće oko 500 sudionika iz petnaest zemalja. Susret pokriva sve modele Vespi, od najstarijih do modernih Vespi. Sudionici dolaze iz cijele Europe – Francuske, Belgije, Italije, Austrije i brojnih drugih europskih zemalja.

Bogat program započinje večeras koncertom  grupe „Infinity band“, iza 20 sati, u ambijentu Nugentovog parka na Trsatskom kaštelu. U subotu se od ranih jutarnjih sati na riječkom Korzu očekuje okupljanje svih Vespaša, odakle će uslijediti start u 11 sati prema Preluku, gdje je organizirana revijalna vožnja po slavnoj Prelučkoj trkaćoj stazi. Nakon vožnje stazom slijedi defile prema Gradu Kastvu gdje će biti pauza i organizirano turističko vođenje kako bi se učesnici upoznali s kulturnom baštinom Kastva. Oko 15 sati predviđen je dolazak u Opatiju te nakon turističkog obilaska predviđen povratak u Rijeku, u perivoj Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja,  gdje će se održati svečana večera i party do kasnih sati.

Manifestaciju su potpomogli Grada Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, Turistička zajednica grada Opatije, Turistička zajednica grada Kastva, te policija koja se pobrinula da sigurnost sudionika bude na prvom mjestu. posebna zahvala ide Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, koji je prepoznao važnost izložbe i njezin kulturni aspekt.

Detaljne informacije o manifestaciji možete pronaći na mrežnim stranica Vespa kluba Rijeka i službenim mrežnim stranicama Crovespe.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest