Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ovog vikenda 30. Osijek Street Race Show. Prijavljen rekordan broj sudionika

Osijek je ovoga vikenda, 9. i 10. rujna, domaćin 30-tog Street Race Showa. U Sportsko-zračnoj luci Čepin očekuje se 200-tinjak natjecatelja iz 10-tak zemalja, po čemu će to biti najveći ovakav događaj do sada. Najavili su to u četvrtak na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin i predsjednik Autokluba Slavonija Rudolf Kalkan.

“Grad u potpunosti podržava ovaj sportski događaj 15.-tu godinu za redom. Brojke su iznimno važne, 29. OSRS imao je najveći broj natjecatelja i posjetitelja do sada”, rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin te izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalu organizatorima.

“Ovo će definitivno biti najveći Osijek Street Race Show, ujedno i obilježavanje 15 godina postojanja AK Slavonija. Pripremili smo naš uobičajeni program, automobili, motocikli, radna natjecanja za amatere, profesionalce s uključenim bodovanjima na domaćoj i međunarodnoj razini. Street race je zapravo kao format vrlo popularan i zahvalan za gledatelje iz razloga što je natjecanja jednostavno, jedan na jedan i sve je vidljivo, od starta do cilja. Uz to odvija se po principu eliminacije. Složili smo ga od kategorije amatera u kojoj se svatko može doći nadmetati na pisti u sigurnim uvjetima, pa do onih najjačih, najbržih automobila s primjerice 1500 konjskih snaga i brzinom od 300 kilometara na sat na 402 metra”, rekao je Kalkan, predsjednik AK Slavonija, koji je organizator Osijek Street Race Showa.

Jadrolinija

Pošaljite vijest