Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ovog petka jubilarne 20. Klape va Mandraće

Sve je spremno za jubilarno 20. izdanje popularne smotre klapa “Klape va Mandraće”, a kako se radi o obljetničkom izdanju ove popularne manifestacije, ona će imati doista slavljeničko ruho. Na prekrasnoj lokaciji po kojoj smotra i nosi ime, u slavljeničkoj će se večeri okupiti devet vrsnih klapa.

U petak, 28. srpnja, s početkom u 21 sat, u programu kojeg će s posebne lokacije voditi popularni voditelj Borna Šmer nastupit će: Vokalisti Salone, Klapa Kastav, Klapa Senjkinje, Klapa Valdibora Rovinj – Rovigno, Klapa Žrnovnica, Klapa Teranke Pula, Klapa Lugarin Zagreb, Klapa Skalin Matulji i Klapa Škrljevo. Podsjetimo, “Klape va Mandraće” su jedna od rijetkih manifestacija klapskog izričaja na kojoj klape pjevaju isključivo a capella – dakle bez pratećih instrumenata. Svaka će se klapa predstaviti s nekoliko skladbi i publika će zasigurno uživati u njihovim nastupima.

Posebnost jubilarnog izdanja bit će i posebna scenografija koju organizatori zasad drže u tajnosti, uz naglasak da će cijelom prostoru dati posebnu dimenziju, a nedavno novopopločana riva doći će do punog sjaja.

Organizator susreta klapa je Udruga MKM iz Opatije koja tako nastavlja tradiciju organiziranja jedinstvenih manifestacija koje baštine klapsku pjesmu, a veliku podršku manifestaciji daju Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Primorsko – goranska županija, MO Volosko, kao i brojni vološćanski ugostitelji. 

Kako je to uobičajeno na ovom događanju, na prostoru održavanja bit će postavljen određeni broj stolica kako bi publika pratila nastupe klapa u što većem broju, a sigurni smo da će Mandrać opet biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ulaz je besplatan.

Jadrolinija

Pošaljite vijest