Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Otvoreno strelište na leteće mete u Krmpotama

Svečano je otvoreno strelište za leteće mete Suho polje u Krmpotama Lovačkog društva Gradina Krmpote – Ledenice. Nalazi se sedam kilometara sjeverno od Jadranske magistrale, nekoliko stotina metara od ceste koja od Klenovice vodi prema Krmpotama. Prostire se na 1,5 hektar.

Strelište je hicima na glinene golubove otvorio najstariji od 120 članova društva Anton Blažević Tunjera. Predsjednik LD Gradina Igor Uremović zahvalio je na podršci Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Novom Vinodolskom, Lovačkom savezu Primorsko-goranske županije i Hrvatskom lovačkom savezu. U drugoj fazi uredit će se streljana za karabin.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je župan Zlatko Komadina koji je istaknuo da se radi o hvalevrijednoj investiciji te da PGŽ ima izvrsnu suradnja s lovačkim društvima u županiji.

Županija je sufinancirala izgradnju streljane kroz svih šest faza izgradnje putem ugovora koje PGŽ svake godine potpisuje s lovoovlaštenicima. U Proračunu za 2023. godinu rezervirana su sredstva u iznosu od 89.450 eura, a u srpnju ove 2023. godine potpisani su ugovori između Županije i 20-tak lovoovlaštenika namjenjeni za daljnja ulaganja u lovišta i razvoj lovstva. Županija je lovoovlaštenicima koji imaju u zakupu državna i zajednička lovišta na području Županije u pettogodišnjem razdoblju od 2019. godine isplatila 275.096 eura.

Tekst i foto: Tunera.info

Jadrolinija

Pošaljite vijest