Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Otvoreno 21. izdanje Liburnia film festivala

Hrvatskom premijerom filma „Kuća na Kraljevcu“ redatelja Pere Kvesića otvoreno je 21. izdanje Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se u Opatiji održavati do subote, 26. kolovoza.

Festival je otvorio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je istaknuo da je kroz ovaj Festival Opatija već duže vrijeme prepoznata na filmskoj mapi Hrvatske te je dodao da je vrijednost više ovog Festivala to što njegovom podrškom posredno razvijamo i hrvatski dokumentarni film.

Ove se godine na festivalu predstavljaju 33 dokumentarna filma iz hrvatske dokumentarne produkcije nastali u posljednje dvije godine, a svaki će film publici predstaviti autori i autorice te protagonisti i protagonistice. Prve festivalske večeri u konkurenciji su prikazani i filmovi „Espi“ (Ivan Grgur) te „Pero“ (Sara Alavanić). Hrvatsku je premijeru imao film “Snajka: dnevnik očekivanja” za koji je redateljica Tea Vidović Dalipi prije deset dana primila nagradu publike na DokuFestu u Prizrenu. Večer je zatvorio koncert zagrebačkog post-indie banda Tidal Pull.

Liburnia Film Festival održava se na nekoliko lokacija u Opatiji – na Maloj ljetnoj pozornici gdje se prikazuje večernji program, u Villi Antonio gdje se odvija poslijepodnevni program te u Caffe baru Eugenian koji će ugostiti Pića s autorima čiji su filmovi prikazani u konkurenciji za večer prije.

Jadrolinija

Pošaljite vijest