Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming u posjetu Osječko-baranjskoj županiji

Tijekom svoga boravka u Osijeku otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming zajedno s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem i zamjenikom osječkog gradonačelnika Draganom Vulinom obišao je novoizgrađeni Gospodarski centar i Regionalni distribucijski centar za voće i povrće.

“Iznimno mi je drago biti u Osječko-baranjskoj županiji, vidjeti toliko velikih investicija i ogroman gospodarski potencijal kroz razvoj i implementaciju novih tehnologija. Razgovarali smo o mogućim budućim oblicima ekonomske suradnje , kao što su energetika, zdravstvena skrb i tehnologija”, rekao je Fleming.

Župan Ivan Anušić najavio je i skori posjet američkoj saveznoj državi Minnesoti, te suradnju između osječkoga i američkih sveučilišta. “Razgovarali smo o novim potencijalnim investicijama, mogućnostima suradnje naših sveučilišta i već u rujnu će izaslanstvo Županije posjetiti Sveučilište u Indiani, ali i saveznu državu Minnesotu gdje ćemo potpisati sporazum o suradnji s Nacionalnom gardom Minnesote”, rekao je župan Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Vulin istaknuo je uspješnu suradnju, kao i veliku američku investiciju u osječkoj Gospodarskoj zoni Nemetin. “Suradnja i podrška Veleposlanstva SAD-a, grada Osijeka i OBŽ-a je na jednoj zavidnoj razini. Siguran sam da će investicija američke tvrtke Jabil povući i druge, ne samo iz SAD-a već i drugih zemalja”, zaključio je Vulin.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest