Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Oprema za novorođenče uručena mladim obiteljima

I ovoga je tjedna pet mladih obitelji dobilo opremu za novorođenčad vrijednu 690,16 eura, a koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. One obitelji koje već posjeduju dio opreme ili ju ne žele, Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Svi roditelji ostvaruju i pravo na jednokratnu novčanu naknadu koja za prvo dijete iznosi 464,80 eura, za drugo dijete 597,60 eura, a za treće i svako sljedeće dijete 796,81 eura. Isto tako, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo na božićnicu u iznosu od 100,00 eura.

Opremu za novorođenče obiteljima je danas uručila Iris Janjić, viša stručna suradnica za predškolski i školski odgoj.

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest