Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Opća opasnost oduševila Viroviticu

Nedjeljna večer Rokova 2023. bila je u znaku rock and rolla, a otvorio ju je virovitički Ohio Band. Ohio djeluje već tri desetljeća, a kroz njega su prošli mnogi glazbenici iz Virovitice, ali i susjedne Republike Mađarske. Veliki dio svog “radnog staža” djelovali su kao kombinacija električnih i puhačkih glazbala. No već izvjesno vrijeme ova virovitička petorka radi isključivo kao električna postava što se pokazalo odličnim potezom. Sa svojim glazbenim znanjem i iskustvom Ohio slobodno može parirati i poznatijim rock and roll bandovima, a osim odlične svirke krasi ih jednako kvalitetan repertoar. Za ovu prigodu dečki su posegnuli za pjesmaricama najvećih imena rock and rolla i bluesa, Rolling Stonesa, B.B. Kinga, Doobie Brothersa, Fleetwood Mac, Stepenwoolf, Ray Charlesa i mnogih drugih, da bi virovitičkoj publici koja voli taj glazbeni stil, pružila odličan koncert i vrhunsku zabavu. Bila je to najbolja moguća uvertira pred koncert Opće opasnosti.

Glavna sinoćnja atrakcija bio je rock sastav Opća opasnost iz Županje. S djelovanjem su započeli 1992. godine, za vrijeme Domovinskog rata kada je u našim sredinama opća opasnost bila svakodnevna pojava.

Vokalni solist Pero Galić i ekipa zasigurno spadaju u vrh domaće rock and roll scene, a također su i jedni od najboljih bandova na svirkama uživo. To su pokazali i sinoć, a iako su svoje najplodnije razdoblje imali do 2019. godine, njihove pjesme i dan danas zvuče svježe i u skladu s vremenom, jer ne kaže se uzalud da je “rock and roll uvijek mlad”. U dva sata koncerta izredali su se njihovi vječni hitovi izuzeti sa svih njihovih albuma od 1994. pa do spomenute 2019. godine. I ovaj put su mnogobrojnu publiku digli na noge, a pred završetak koncerta počastili su ih sa omiljenim baladama “Jednom kad noć” i “Da je Bog dao”.

Virovitička publika je dobila ono što je tražila, a Opća opasnost je za to dobila pljesak, ovacije i obavezni izlazak na bis.

Foto: A. Fawzy

Jadrolinija

Pošaljite vijest