Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Održan sastanak gradonačelnika Rijeke, direktora TZ grada Rijeke i direktora Hrvatske turističke zajednice

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa susreli su se s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem.

Na sastanku održanom u Gradu Rijeci, bilo je riječi o turističkoj godini i pregledu turističkih kretanja u Hrvatskoj, s naglaskom na Rijeku i Kvarner, te podršci HTZ-a značajnim projektima i manifestacijama u Rijeci.

Na sastanku je potvrđeno zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke godine u kojima Rijeka ima iznimno dobre pokazatelje s povećanjem turističkoga prometa od oko 20%. Hrvatska turistička zajednica, istaknuo je direktor Staničić, svakako će podržati riječke manifestacije poput Riječkoga karnevala, Women’s Weekenda, Fiumanke i drugih koje bitno pridonose razvoju urbanoga turizma u Rijeci i većem dolasku turista u pred i posezoni.

Razgovaralo se, nadalje, o planiranim ulaganjima u turistički sektor u Rijeci, posebice u gradnju novih smještajnih kapaciteta te podizanje kvalitete postojećih, kao i o usklađivanju infrastrukturnih radova s razvojem Rijeke kao turističke destinacije.

Gradonačelnik Filipović i direktor Škarpa izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskom turističkom zajednicom i naglasili da Rijeka, zahvaljujući ubrzanom turističkom razvoju, svakako ima još mnogo investicijskog potencijala, posebice za ulaganja u turističke kapacitete. Isto tako, velik potencijal ima i razvoj kvalitetnih manifestacija i velikih projekata u čemu Rijeka ima prednost zbog svojeg položaja i dobre prometne povezanosti sa emitivnim tržištima iz okruženja, posebice srednjom i jugoistočnom Europom.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest