Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Odličnim nastupom alternativci oduševili publiku na “Svirci u Palači”

Udruga ViKA – Virovitička Kulturna Alternativa, u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Virovitice i Klubom mladih Virovitica je u sklopu manifestacije “Svirka u Palači” ponovno dovela neke od najzanimljivijih imena hrvatske alternativne scene.

Prvi je na scenu izišao sastav From Another Mother, zagrebački prog rock/punk/fusion trio aktivan već dugi niz godina. 2017. samostalno izdaju album prvijenac “Epileptir”, koji je glazbeni portal Muzika.hr proglasio „alternativnim albumom godine“. Dvije godine poslije, pod izdavačem “Kapitän Platte” iz Bielefelda izdaju drugi album ”Atatoa”. Od izdavanja odsvirali su turneje po više od 15 europskih država, osvojili festival “Omladina” u Subotici, te “Čuješ” festival u Zagrebu.

Nakon što je trio dobro zagrijao publiku, “ulje na vatru” dodao je također žestoki zagrebački sastav Killed a Fox. Djeluju od 2006. godine i smatraju se jednim od perjanica alternativnog zvuka koji se bazira na stoner rocku. Osnovani su pred više od desetljeća, da bi 2009. izdali svoj prvijenac “Fluorescence” kojeg je naslijedio “Spring Of Sloth And Haze” četiri godine kasnije. 2019. godine konačno su izdali i svoj treći album kojeg su nazvali “Crown Shyness”.

Šećer na kraju zasigurno je bio zagrebačko-vinkovački sastav “Kojoti” koji djeluju od ranih devedesetih. Početna postava snimila je prva dva albuma- “Kojoti” 1995. i “Halucinacija” 1996. godine. Ubrzo nakon drugog albuma, sastav mijenja sviračku konstrukciju, o snima zadnji album “Sex Disko Kung Fu” 1998. godine. Grupa se raspada 2000. godine, da bi se ponovo okupila 2017. kada kreću s nastupima na festivalima i u Hrvatskoj i inozemstvu te snimaju nove glazbene materijale, od kojih je jedan svrstan u top 3 rock albuma godine u RH.

Mnogobrojna publika je prepoznala sva tri benda i poklonila im veliko i glasno odobravanje.

Foto: B. Sokele

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest