Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Odgođen događaj “Vino i vruja” i otkazana regata u Iki

Prevrtljivo ljeto još jednom diktira održavanje programa na Kvarneru. Nažalost, od tri najavljena događanja u Iki održat će se samo jedno.

“Vino i vruja”, jedinstveno događanje koje u Iku privlači brojnu publiku, ali i brojne sudionike – vinare, planirano za subotu 5. kolovoza, zbog vremenskih neprilika odgađa se za sedam dana te će se održati 12. kolovoza.

Program “Gušti od ribi” – cooking show u kojem će delicije pripremati dvojica vrsnih i znanih kuharskih imena: Stevo Karapandža i Luka Goleš (Draga di Lovrana) održat će se u planiranom terminu. Podsjetimo, na terasi restauranta Bellevue Hotel Ville Schubert u Iki, u 12:30 sati, ova će dva kuharska znalca pripremiti dva jela na bazi morskih delicija, uz degustaciju za nazočne. Bit će to jedinstveno događanje na koje su pozvani svi, a sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Naravno, osim gastro delicija bit će tu i dobre kapljice za koju brine Udruga “Ikarski barkajoli” te će se, u njihovom aranžmanu, točiti vino iz podmorja i iz podruma.

Najavljena 7. smotra tradicijskih barki “Ive Sipa” nažalost se mora otkazati jer se ovog vikenda zbog vremenskih neprilika ne može održati, a kalendar barkajola je itekako popunjen pa slobodnog termina do kraja ljeta više nema.

Jadrolinija

Pošaljite vijest