Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Od subote privremena regulacija prometa od restorana Index do Žabice

Krešimirova ulica

Zbog radova na odvodnji i vodoopskrbi te pratećoj infrastrukturi, u subotu, 8. srpnja uvodi se privremena regulacija prometa od Krešimirove ulice, pored restorana Index, do Žabice.

Privremenom regulacijom zabranjuje se promet kroz krajnje sjeverni prometni trak, od Žabice do restorana Indeks, što znači da će se sav promet u smjeru istok-zapad odvijati jednim prometnim trakom kroz podvožnjak.

U smjeru zapad-istok vozači će već od raskrižja s Manzonijevom ulicom naići na novu prometnu regulaciju, koja ih upozorava na vožnju u jednom prometnom traku u dužini od 60-ak metara, budući da se nešto prije podvožnjaka ponovno uspostavlja promet dvjema prometnim trakama.

Alternativni prometni pravac je „sjeverni koridor” (Ulica Žrtava fašizma).

Privremena regulacija se uvodi zbog radova na prvoj fazi rekonstrukcije državne ceste D8, koji obuhvaćaju radove na vodoopskrbi, odvodnji i oborinskoj odvodnji te rekonstrukciju kolnika.

U prvoj fazi KD Vodovod i kanalizacija izvodit će radove na vodoopskrbi i odvodnji, od spoja na izvedeni kolektor u Krešimirovoj ulici, pokraj restorana Indeks, do izlaza na Žabici. Radovi na kanalizaciji će se izvoditi bezrovnom ugradnjom, dok će se radovi na vodoopskrbi koja se postavlja pliće, izvoditi klasično, kopanjem rova. Bezrovna gradnja znači da nema otvorenih kanala, već ulazne i izlazne građevinske jame kroz koje se utiskuju cijevi kanalizacije.

U rujnu nastavak radova u Adamićevoj ulici i nova regulacija prometa

Druga faza radova uključuje radove u Adamićevoj ulici do izlaza u Ribarsku ulicu, a početak radova se očekuje u rujnu. U drugoj fazi uvodi se dvosmjerni promet Ulicom Riva do Zadarske ulice, s obzirom na to da se uvodi zabrana prometa u Adamićevoj i Scarpinoj ulici do raskrižja sa Zadarskom ulicom.

Rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje Adamićeve ulice dio je većeg projekta Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija pod nazivom „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ vrijednog 233.799.649,88 eura, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije.

S obzirom na to da se uz vodoopskrbu i odvodnju, na ovoj dionici rekonstruira kolnička konstrukcija i signalizacija te gradi sustav oborinske odvodnje, kao i u slučaju rekonstrukcije Krešimirove ulice, za ovu investiciju provedena je zajednička nabava KD Vodovod i kanalizacija, Hrvatskih cesta i Grada Rijeke. Radovi su ugovoreni s tvrtkom GP KRK d.d., a ukupno su vrijedni 8.446.721,75 eura.

Jadrolinija

Pošaljite vijest