Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Očitovanje Slavonskog Broda o provođenju nastave u Osnovnoj školi Blaž Tadijanović

U drugoj polovici srpnja ove godine Grad Slavonski Brod i okolne općine pogodilo je olujno nevrijeme koje je izazvalo oštećenja na mnogim objektima. Tako je nevremenom pogođena područna škola Osnovne škole Blaž Tadijanović u Podcrkavlju čiji je osnivač Grad Slavonski Brod. Na objektu škole krov je u potpunosti oštećen, a ujedno su oštećene i elektroinstalacije te unutarnje prostorije.

Zbog prekratkog roka obnove i zakonskih rokova na koje obvezuje javna nabava, u područnoj školi nije bilo moguće organizirati nastavu. Stoga je Osnivač osigurao sredstva za prijevoz svih učenika područne škole u matičnu školu u Podvinju.

Problem je nastao prilikom organizacije nastave u matičnoj školi Osnovne škole Blaž Tadijanović u Podvinju čija djeca pohađaju jednosmjensku nastavu. Prema informacijama dobivenim od ravnateljice škole, roditelji učenika iz Podvinja nisu bili suglasni s rješenjem da djeca pohađaju nastavu u dvije smjene. Stoga, donesena je odluka da učenici iz matične škole pohađaju prvu smjenu, a učenici područne škole pohađaju drugu smjenu. Toj su se pak odluci pobunili roditelji područne škole s obzirom na problem organiziranja izvanškolskih aktivnosti djece te su tražili da se nastava organizira na način da učenici naizmjenično pohađaju prvu i drugu smjenu.

Budući da je Škola nadležna za organizaciju nastave, a prema traženju Grada Slavonskog Broda, jučer je sazvana sjednica školskog odbora Osnovne škole Blaž Tadijanović.

Jadrolinija-zapošljavamo

Pošaljite vijest