Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obrana od poplava u Valpovu

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo sazvao je i održao sjednicu Stožera civilne zaštite Grada Valpova, a tema je bila jedna – obrana od poplave.

„Kako je protok rijeke Drave u gornjem njenom toku jako velik, očekuje se porast vodostaja i na našem području. U četvrtak i petak vodostaj rijeke Drave kod Belišća mogao bi doseći visokih 605 cm, što je za 10-ak cm više nego katastrofalne 2014. tako da uskoro očekujemo i proglašenje Izvanredne obrane od poplava”, rekao je Šutalo.

Operativne snage Stožera civilne zaštite Grada Valpova su u visokom stupnju pripravnosti i već sada su na terenu. U dogovoru s Hrvatskim vodama u utorak se očekuje pristizanje materijala (vreća, pjeska i najlona) za podizanje zečjih nasipa u Ribarskoj ulici u Nardu.

“Ovim putem pozivam i volontere da nam se priključe kako bismo zaštitili samo mjesto i pomogli onima koji imaju kuće i vikendice na desnoj obali Drave. Napominjem da nema mjesta panici, ali da građani svakako budu na oprezu“, naglasio je nakon sjednice gradonačelnik Šutalo.

Jadrolinija

Pošaljite vijest