Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obnova okretišta Mihaljevac: Radovi na projektu vrijednom 4 milijuna eura u punom su jeku

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, obišli su danas radove na 4 milijuna eura vrijednom Projektu rekonstrukcije okretišta Mihaljevac. Okretište nije obnavljano još od njegove izgradnje 1948. godine., a nedavno započeta rekonstrukcija obuhvaća izvođenje radova na rekonstrukciji dijela autobusnog terminala i  izvođenje radova na tramvajskom dijelu okretišta.

„Na novom, rekonstruiranom okretištu primijenit će se svi zakonski standardi koji se tiču sigurnosti putnika i prometa u javnom gradskom prijevozu“, rekao je gradonačelnik Tomašević. Također je dodao kako će novi autobusni terminal biti dvostruko veći od starog terminala, a po dovršetku radova omogućit će se prometovanje većeg broja tramvaja prema polaznoj stanici Žičare s ciljem da što veći broj građana na Sljeme dolazi javnim gradskim prijevozom.
Rekonstrukcija okretišta uključuje zamjenu postojećih tračnica novim s izgradnjom dodatnog kolosijeka i izlaznog perona, izgradnju nove tramvajske kontaktne i kabelske mreže, izgradnju novog proširenog autobusnog terminala s parkiralištem za taxi vozila, izgradnju nove javne rasvjete i oborinske odvodnje, rekonstrukciju i zaštitu postojećih komunalnih instalacija, uklanjanje postojećeg objekta javnog WC-a te postavu tri nova objekta kontejnerskog tipa za djelatnike ZET-a, prodaju karata ZET-a i javni WC.

Grad Zagreb planira iskoristiti mogućnost prijave na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te tako vratiti većinu uloženog novca kroz fondove Europske unije.
„Ovo je samo jedno u nizu velikih ulaganja Grada Zagreba u infrastrukturu javnoga prijevoza. Po prvi puta nakon više od dvadeset godina u Zagrebu će se proširiti tramvajska mreža. Kako se desetljećima nije ulagalo u infrastrukturu javnoga prijevoza, ali u i cijeli vozni park ZET-a, planirana ulaganja Grada Zagreba iznose oko 100 milijuna eura što će uključiti obnovu starih pruga i okretišta te nabavku novih autobusa i tramvaja“, zaključio je gradonačelnik.

Jadrolinija

Pošaljite vijest