Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obiteljski nasilnik prijavljen za pokušaj ubojstva policajca

Vijest o riječkom policajcu koji je prije desetak dana intervenirao i upotrijebio vatreno oružje protiv naoružanog obiteljskog nasilnika izazvala je znatan interes među građanima. Podsjetimo, 20. kolovoza primorsko-goranska policija je izvijestila da je prethodne večeri, nakon dojave o nasilju u obitelji, jedan od policajaca bio primoran koristiti vatreno oružje.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ozlijeđeni 57-godišnji hrvatski državljanin počinio više kaznenih djela. Kriminalističko istraživanje provedeno je na okolnosti navedenog događaja te na okolnosti počinjenja kaznenih djela iz domene nasilja u obitelji.

Policija ga osnovano sumnjiči da je tijekom policijske intervencije, 20. kolovoza ove godine na štetu policijskih službenika počinio kazneno djelo Teškog  ubojstva u pokušaju i dva kaznena djela Prijetnje, na način da je prema policijskim službenicima koji su obavljali svoju službu usmjerio vatreno oružje te im time ozbiljno zaprijetio da će ih usmrtiti.    

Kako je zbog toga postojala neposredna opasnost za život policijskih službenika, došlo je do zakonite i opravdane uporabe varenog oružja od strane policijskog službenika, a što je utvrđeno nadzorom Stručnog tima.

Isto tako, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vatreno oružje koje je koristio u ovom događaju, a koje mu je policija oduzela, neovlašteno nabavio i posjedovao radi čega se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pored toga, sumnjiči se i za počinjenje više različitih kaznenih djela na štetu bliskih osoba koja je počinio kroz duži vremenski period, a zaključno s događajem od 20. kolovoza 2023. godine.

Policija je protiv osumnjičenika podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Budući da je u konkretnom događaju postupanje policije inicirano dojavom o nasilju u obitelji, radi zaštite žrtve, odnosno oštećenih osoba nismo u mogućnosti iznositi više informacija.

Jadrolinija

Pošaljite vijest