Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Obilježena 31. obljetnica smrti Marina Jakominića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 31. obljetnica smrti Marina Jakominića. Na njegov grob na groblju Kozala cvijeće su položili članovi njegove obitelji, predstavnici Policijske uprave Primorsko-goranske županije i članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“. U ime Grada Rijeke vijenac su položili zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i privremeni pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Marijan Vundać.

Marino Jakominić, kao zapovjednik riječke SJP-e, sudjelovao je za vrijeme Domovinskog rata u borbenim aktivnostima na gospićkom i dubrovačkom području, a poginuo je 29. kolovoza 1992. na Velebitu.

Jakominić je imenovan zapovjednikom posebne jedinice policije 5. rujna 1991. godine, a po preuzimanju jedinice odlazi na gospićko ratište. U travnju 1992. godine odlazi s postrojbom, u tada opkoljeni grad Dubrovnik, kao prvom postrojbom izvan dubrovačkog područja. U tijeku deblokade grada i oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima ističe se svojim zapovjednim stilom i djelovanjem te posebno brigom za svakog pojedinca.

Rasplamsavanje ratnih događanja na ličkom dijelu bojišnice traži novo angažiranje riječkih specijalaca na velebitskim perivojima i visovima. Zapovjednik jedinice Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Velebitu.

Od 2004. godine jedna od ulica na Kantridi nosi njegovo ime.

Jadrolinija

Pošaljite vijest